Tre pozicionet gjatë seksit që duhen shmangur nëse doni të arrini kënaqësinë

Ju mund të keni marrëdhënie seksuale të mrekullueshme pa e arritur orgazmën, por ekspertët thonë se është më mirë në qoftë se e arrini.

Një studim i kohëve të fundit, kryer nga Universiteti i Indianës, gjeti se 85% e meshkujve mendonin se partnerja e tyre kishte arritur kulmin kur në fakt vetëm 64% e grave e kishte arritur. Me pak fjalë, kjo do të thotë se ka shumë gra të pakënaqura.

Një nga problemet është, se disa pozicione seksuale e kanë të vështirë për të ndihmuar arritjen e një orgazme.

“Shumë njerëz preferojnë pozicionet seksuale ku mund të kontrollojnë depërtimin dhe shpesh këto pozicione nuk prekin klitorisin”, tha Kat Van Kirk, terapist familjar dhe terapist i certifikuar për problemet seksuale dhe shëndetin e grave.

Sipas tij, pozicioni misionar, pozicioni i qenit dhe pozicioni në këmbë duhet të shmangen në qoftë se doni që ajo të arrijë orgazmë.